27 Октомври, 2018

Изборът: семейна ваканция или спестяване

Всеки от нас е попадал в ситуация, в която трябва да направи избор между разума и емоцията. А когато се намесват и финансите, изборът става още по-труден. В подобно положение е Петя*, която се обърна към експертите на „Семейни финанси“ с молба за съвет.
Лични финанси
27 Октомври, 2018

Неочаквано обаждане от фирма за събиране на вземания

Казват, че човек не може да избере роднините си и понякога това води до неочаквани разходи и неприятности. Малък дълг на един баща става финансов проблем за децата му, които от години живеят отделно и нямат представа за заемите на родителя си.  В „Твоите истории“  представяме живота без украса. Това са истински истории, споделени с експертите на „Семейни финанси“  с молба за съвет и помощ.
Лични финанси
27 Октомври, 2018

С малко права и много задължения

Никой не се ражда научен, особено за правата си и за начина, по който да управлява личните си финанси. За мнозина това продължава дълго време и след като са завършили училище и университет, а това ги прави уязвими към некоректни работодатели и кредитори. „Твоите финанси“ са за живота без украса. Те са истинските истории, които читателите на „Семейни финанси“ споделят за съвет и помощ от експертите ни.
Съвети
27 Октомври, 2018

Телефон за внучката

Разбирането, че трябва да помагаш с пари или по друг начин на децата, дори и да са вече големи хора е дълбоко вкоренено у повечето българи. Но понякога то води до проблеми, включително и финансови. В подобно положение се оказа и Милкана* която се обърна към експертите на „Семейни финанси“ с молба за съвет.
Съвети
27 Октомври, 2018

Как да намаля вноските по кредита си?

Често хората с „по-стари“ кредити плащат по-високи лихви, тъй като в последните години лихвите по кредитите се понижават и сега са на исторически най-ниски нива. Но финансовите институции обичайно не предлагат сами намаление на размера на лихвата на старите си клиенти. С въпрос по тази тема към експертите на „Семейни въпроси“ се обърна Борис*.
Лични финанси
27 Октомври, 2018

Загубената бонова книжка

Преди над 20 години милиони българи станаха акционери като участваха в двете вълни на масовата приватизация. Повечето забравиха за боновите си книжки, разочаровани от развитието на процеса. Но дали чрез отказа от грижа за нашата собственост – нашите акции – не сме пропуснали възможни доходи и може ли нещо да се направи с „днешна“ дата. С такъв въпрос се обърна  Славея* към експертите  на „Семейни финанси“.
Лични финанси
27 Октомври, 2018

Пари за бала

Един от най-щастливите моменти за всеки родител е да види как вече порасналото му дете поема по своя път. Абитуриентският бал е символ на тази повратна житейска точка. Именно затова много родители са готови на редица жертви, за да създадат незабравим миг за себе си и своите деца. Но реалността често поставя пред изпитания „джоба“ на родителите. В подобна ситуация се намира и Милена, която трябва да избира между финансовата сигурност и желанието на дъщеря си.
Съвети
27 Октомври, 2018

Изненада за празника

Усмивката на любимите хора е стимул да даваме най-доброто от себе си, а в някои случаи дори да надхвърляме границите. В „Твоите истории“  представяме живота с неговите хубави и трудни моменти. Това са истински истории, споделени с експертите на „Семейни финанси“  с молба за съвет и помощ.
Съвети
27 Октомври, 2018

Жертва на успеха

Човек дори и добре да планира, може да стане жертва на измами... В „Твоите истории“  представяме живота без украса. Това са истински истории, споделени с експертите на „Семейни финанси“  с молба за съвет и помощ.
Съвети