Бизнес

07 Април, 2018

Как да успеете, ако мечтаната работа е на „едно интервю разстояние“?

Мечтаната работа е на „едно интервю разстояние“! Със сигурност сте се подготвили добре – помислили сте какво ще облечете, проучили сте организацията, в която искате да работите, наизустили сте отговорите на всички въпроси, които предполагате, че ще ви зададат. И все пак… съмнението, че пропускате някой важен детайл прояжда увереността ви.
Бизнес
05 Ноември, 2016

Тест : „Харесвате ли работата си?“

а работното си място прекарваме значителна част от живота си. И ако не сме удовлетворени в професионално отношение, ще е трудно да се радваме на пълноценен живот.  Повечето хора – над 2/3 – не се чувстват „на мястото си на работното място“. Проверете дали вие сте на „мястото си“, като отговорите на въпросите от нашия тест.
Бизнес
05 Ноември, 2016

Служител или предприемач?

В крайна сметка, въпросът е следния: да работиш за друг или да работиш за себе си? Не е задължително да избираш веднъж за винаги едно от двете , тъй като през живота си много хора “пътуват” между службата си и собствения бизнес, между статута на служител и този на работодател. Понякога е възможно толкова бързо да станеш отново служител
Бизнес
05 Ноември, 2016

Заплата, кариера или призвание?

Който ходи на работа основно заради заплатата, иска работното му време да свърши по-бързо и не е предразположен да работи допълнителни часове или да натрупва нови умения (освен ако това би се отразило върху размера на заплащането).Който иска кариерно развитие е мотивиран  по отношение на израстване в йерархията, предразположен е да прогресира
Бизнес
05 Ноември, 2016

Ако искаш “Промяна”, не изчислявай 100 пъти, а действай!

Колкото и интересна да е една идея, ако не е приложена на практика, тя няма как да ти донесе пари. Колкото и обещаващо да изглежда решението ти за промяна или ново професионално начало, ако все изчакваш най-подходящия момент, то в крайна сметка може да загубиш ентусиазма си и да пропуснеш благоприятните възможности.
Бизнес
05 Ноември, 2016

Лесни идеи за пари от Коледа

Празничните дни винаги натоварват бюджета ни, независимо колко е голям. Декември е извор на цял куп непредвидени разходи и всяка помощ е добре дошла. Ние вярваме, че хората трябва да си помагат преди всичко сами на себе си и събрахме няколко идеи как да изкарате допълнителен доход по празниците. Но не забравяйте, че сте длъжни да декларирате пред
Бизнес
05 Ноември, 2016

Аз, свободният предприемач

Как да се подготвим за собствен бизнес или работа на свободна практика? Бляскав офис, високи доходи, независимост в решенията, коктейли до лаптопа, докато работиш до някой басейн… Всичко изглежда толкова розово, когато започнеш да си представяш как ще развиеш собствен бизнес или ще работиш на свободна практика.
Бизнес
05 Ноември, 2016

4 мита за предприемачеството

Да започнеш собствен бизнес е  приключение, изискващо кураж, целеустременост, професионализъм.  Иоще много други неща.. . Дори благосклонната усмивка на съдбата :) Водени от мечтата да успеете, е важно и давате сметка за реалността. Ако имате нереалистични очаквания, то е възможно те да се окажат спънка по избрания от вас път.
Бизнес
05 Ноември, 2016

Готов за start(up)? 7 предложения

Какъв малък бизнес би могла да има Мравката? А представяте ли си Щуреца като работодател? Независимо от избора на нашите приятели от баснята, разликата между тях няма да е в качеството на идеите за бизнес, а в реализацията, в предприемаческия дух, различните дози енергия, организационните способности и положените усилия.
Бизнес